Nyheter

Det händer alltid något här på Pyramid. Här listar vi våra senaste nyheter. Äldre nyheter finns i menyn till höger. Det finns även ett taggmoln, där de populäraste inläggen är de med störst textgrad.


Taggmoln


Spectracure, Gyproc, helsingborg, Bluetooth, affärsmål, Lantmännen, Elearning, Posten Norge, Bästa Byrå, finanskris, sveriges bästa byrå, checklistor, Green Cargo, Flint Group, internationell marknadsföring, Rymdbolaget, storkunder, erfarenhet, omsättning, ordlista, Webbyrån Petra, kommunikationsplattform, karta, kommentarer, årets byrå, planering, Tetra Pak, Cargo News Center, anställda, Nord-Lock, lansering, Metso, web, SAS Cargo, internet, problemlösning, driver, lönsamhet, mätning, multikulturella kunder, metod, kreativitet, Diesel, Cardo, varumärkesstrategi, pr, Kreditvärdighet, digitala media, csr, kompetens, kommunikationsbyrå, populär byrå, kunder, Marine, positioner, Soliditet, Helsingborgs Hamn, utförande, samarbete, projektdefinition, Skånska Energi, kontor, startk varumärke, skrift, framgångsformeln, Moving, Mervärde, Skånetrafiken, varumärkesutveckling, Petra, tjänster, fakta, Bring, svar, Ruukki, kundansvarig, Flextrus, byråintäkt, Giza, engelskspråkiga copywriters, Crawford, blogg, 2013, utmärkelse, uppföljning, Awapatent, internationellt nätverk, EuroMaint, DIAB, publikation, case, Årets Byrå 2010, integrerad marknadskommunikation, resultat, Nordea Masters, strategi, priser, internationell, image, events, marknadsstrategi, styrka, kunskapsbank, AkkaFRAKT, Hiab, seminarie, Stockholm, medarbetare, konkurrenskraft, nyanställer, LogIn, Enfo, Kompetensplatsen, personal, b2b-bloggen, varumärken, Duni, Alfa Laval, arkiv, analys, HemoCue, reklambyrå, communication, koordinering, nyhetsarkiv, Heatex, lösning, Leine & Linde, copywriter, filosofi, Stockholm Open, mångfald, Woody Bygghandel, GAIA Leadership, Picodeon, digital marknadsföring, Dermagen, branding, Årets Byrå 2008, Kundens Bästa Byrå, Swedish Open, CellaVision, utvärdering, business to business, internationell kompetens, bästa B2B-byrå, checklista, erbjudande, Atlas Copco, marknadsföring, IQHBG, JBT Corporation, Green Landscaping, AAK, projectivity, Sveriges bästa b2b-byrå, pyramid, telefon, SUN Automation Group, nyheter, ABS, digitala affärstrender, estetik, Kullaflyg, kontakt, partner, kommunikation, fråga, Kompetensor AB, nätverk, Seminarium, Decido AB, utvecklas positivt, Norden Machinery, business, Nibe, Axis, lågkonjunktur, exempel, b2b, AAA, kultur, genomförande, Varumärke, Carpe Nova, kunskap, SÅAB, dela,
2021 31 mar

Absolicon väljer Pyramid som ny kommunikationspartner

Absolicon är ett börsnoterat svenskt utvecklingsbolag med lång erfarenhet inom koncentrerad solenergi. Bolaget har utvecklat en unik teknik och deras världsledande solfångare har världens högst uppmätta optiska verkningsgrad för små paraboliska tråg för hållbar ånga och värme till industrier.

Absolicon, med huvudkontor i Härnösand, Sverige, är leverantör av världsledande koncentrerad solteknik. Genom utveckling, tillverkning och försäljning av solenergisystem som genererar förnybar energi i olika former bidrar företaget till att lösa världens energiproblem.
Absolicon ser nu en möjlighet att kunna utveckla verksamheten genom att tydligare kommunicera nyttan av att investera i solvärme. Värme står för hälften av världens totala energiförbrukning och det finns ett stort utbildningsbehov kring klimatvinsterna i hållbar värme och av att formulera Absolicons unika fördelar och presentera dem för potentiella kunder på ett sätt som särskiljer från konkurrenterna.

Pyramid kommer att hjälpa Absolicon med utveckling av kommunikationsstrategi samt mediarådgivning och kampanjupplägg.

”Vi ska revolutionera världens energiförsörjning och letade efter en internationell B2B-byrå som kunde hjälpa oss med utveckling och leverans av en kommunikationsstrategi för att nå ut till potentiella affärspartners och slutanvändare. Pyramid visar en tydlig förståelse för våra behov och är det rätta valet för oss” säger Joakim Byström , VD för Absolicon.

Ulf Vanselius, VD på Pyramid, är glad över det nya samarbetet.
“Detta är ett utmärkt exempel på den typ av expertis vi kan erbjuda till internationella företag. Många av våra kunder behöver en fullservicepartner med internationellt fokus som kan bemästra både strategisk utveckling och kommunikation över alla kanaler och flertalet marknader. Vi ser fram emot att göra Absolicon till en global framgång”

För mer information kontakta Anna Bäckefjord på 010-344 6809 eller anna.b@pyramid.se.

Ulf Vanselius

2021 19 mar

Dometic väljer Pyramid Communication som ny kommunikationspartner för global lansering av Dometic Food Delivery Box

Dometic är ett innovativt företag med fokus på mobila lösningar. Nyligen tillkännagav företaget en revolutionerande ny produkt för hemleverans från restauranger. Pyramid har fått förtroendet att hantera den globala lanseringen av produkter.

Dometic är världsledande inom mobila lösningar, där företaget har en första eller andra position i ett antal kategorier och en stor kundbas över hela världen. Dometic står nu inför en internationell lansering av sin senaste revolutionerande produkt. Den växande trenden med hemleveranser av mat driver efterfrågan på en högkvalitativt och matsäkert alternativ. Dometic har utvecklat en smart, temperaturkontrollerad leveransbox som kan bevara restaurangens kvalitet och temperatur på maten tills den når konsumenten, dessutom med högsta fokus på hygien – Dometic Food Delivery Box.

Pyramid har fått uppdraget att ansvara för utvecklingen av marknadsföringsstrategi och kommunikation, samt för genomförande av marknadsföringskampanjer för denna spännande lansering. 

”Vi letande efter en B2B-partner för att stödja oss i vår utveckling och leverans av kommunikations- och lanseringsstrategi. Vi är mycket glada över detta samarbete och jag ser fram emot at se framsteg och resultat av denna viktiga lansering” säger Peter Kjellberg, CMO på Dometic.

Ulf Vanselius, VD för Pyramid: ”Dometic är ett ledande svenskt företag med spännande produkter och stark global närvaro. Vi ser fram emot att göra Dometic Food Delivery Box till en global framgång”. 

För mer information kontakta Nina Skantz på 010-344 6829 eller nina@pyramid.se.

Ulf Vanselius

2021 11 mar

Nya topplaceringar i Årets Byrå 2021 för Pyramid och Webbyrån Petra

Idag avgjordes Årets Byrå som ut utser bästa byrå i 14 kategorier baserat på kundernas bedömning av byrån inom en rad områden.

Pyramid 2a i stora klassen tillsammans med Forsman & Bodenfors – och rankas för 16e året i rad som Sveriges bästa B2B-byrå 
– Pyramid deltar i reklambyråernas största klass som innehåller byråer med en byråintäkt på >50 mkr. I år hamnade vi på en delad andra plats tillsammans med Forsman & Bodenfors, en av världens bästa kreativa byråer, konstaterar Ulf Vanselius, CEO för Pyramid och Petra. Vi har skapat en tradition att rankas bland landets bästa reklambyråer och sedan 16 år som absolut ledande i Sverige inom B2B.

Webbyrån Petra i final i kategorin Digitala byråer 25-50 mkr.

– Under Petras tio verksamhetsår har vi varit i final alla år utom ett och blivit utsedda till Årets byrå en gång. Det är ett anmärkningsvärt resultat som visar att vi verkligen levererar kvalitativa lösningar till våra kunder.

– Självklart är vi glada för de tunga placeringarna. Att vara bland Sveriges absolut bästa byråer år efter år tyder på att vi gör mycket rätt för våra fantastiska kunder, avslutar Ulf Vanselius. 

Läs mer om Årets Byrå på

http://www.aretsbyra.se 

För mer information, kontakta Ulf Vanselius på 042-38 68 26 eller ulf@pyramid.se.


Pyramid är Sveriges mest internationella reklambyrå med 30 av Nordens största företag som kunder. Drygt 50% av företagets intäkter faktureras utanför Sverige. 
Digitalbyrån Petra, ett systerbolag till Pyramid, utvecklar kreativa och affärsdrivande digitala kommunikationslösningar, för webb, sociala medier med mera. 
I undersökningen Årets Byrå har Pyramid sexton år i rad rankats som Sveriges bästa byrå inom business-to-business och utsågs 2018 till Årets Byrå. 
Pyramid, Petra och Graal har tillsammans drygt 60 anställda och finns i Helsingborg. 


Ulf Vanselius

2021 01 feb

Pyramid och Webbyrån Petra – båda nominerade till Årets Byrå 2021

För sextonde året i rad är reklambyrån Pyramid nominerad till en topplacering i tävlingen Årets Byrå som genomförs av analysföretaget Regi i samarbete med bl a Resumé. I samma tävling är Webbyrån Petra nominerad i klassen ”Digital 25-50 mkr”.

Årets Byrå utser bästa byrå i 15 kategorier. Vinnare i varje kategori är den byrå som får högsta totala betyg i de enkätsvar som inkommit från kunderna. 124 byråer klarade kvalificeringskraven och har betygsatts genom flera tusen kundbedömningar.

– Självklart är vi glada för nomineringarna, säger Ulf Vanselius, CEO för Pyramid, Petra och Graal. Det är fantastiskt att båda våra byråer återigen är bland de bästa i Sverige inom sina respektive kategorier. Vi håller Helsingborgs fana högt!

– Pyramid har placerat sig mycket bra i tävlingen de senaste sexton åren. 2018 utsågs vi till Årets Byrå för andra gången och 2020 kom vi på total 2a plats. I år tävlar Pyramid åter i den största klassen för reklambyråer (byråintäkt >50 mkr), fortsätter Ulf Vanselius. Vi har en lång rad topplaceringar och är Sveriges högst rankade B2B-byrå och i år hoppas vi självklart att bli Årets Byrå igen.

– Webbyrån Petra har varit nominerade under samtliga verksamhets år och utsågs 2014 till ”Årets digitala byrå”. Även Petra har tagit ett kliv upp i storlek och är återigen är nominerad till en topplacering avslutar Ulf Vanselius.

Läs mer om Årets Byrå på
https://www.aretsbyra.se/nominerade-byraer-i-arets-byra-2021/

För mer information, kontakta Ulf Vanselius på 042-38 68 26 eller ulf@pyramid.se.

Pyramid är Sveriges mest internationella reklambyrå med drygt 30 av Nordens största företag som kunder. Drygt 50% av företagets intäkter faktureras utanför Sverige.
Digitalbyrån Petra, ett systerbolag till Pyramid, utvecklar kreativa och affärsdrivande digitala kommunikationslösningar, för webb, sociala medier med mera.
I undersökningen Årets Byrå har Pyramid femton år i rad rankats som Sveriges bästa byrå inom business-to-business och utsågs 2018 till Årets Byrå. Pyramid, Petra och Graal har tillsammans drygt 60 anställda och finns i Helsingborg.

Ulf Vanselius

2021 15 jan

Peter Torstensson ny Strategic Advisor på varumärkesbyrån Graal

Från januari 2021 är Peter Torstensson, före detta Informationsdirektör och ansvarig för Alfa Laval-koncernens globala kommunikationsavdelning, engagerad som Strategic Advisor för varumärkesbyrån Graal, systerbolag till digitalbyrån Petra samt B2B-byrån Pyramid.

– I rollen som Strategic Advisor kommer Peter att arbeta med strategisk varumärkes- och kommunikationsutveckling i projekt för befintliga såväl som för nya kunder, kommenterar Ulf Vanselius, CEO för Pyramid, Petra och Graal. Vi har som ambition att bygga Europas ledande B2B-grupp och där passar Peters kompetens och profil perfekt in.

– Alfa Laval är ett fantastiskt framgångsrikt globalt företag som, förutom att erbjuda teknologiskt ledande produkter, lyckats bygga ett av världens starkaste varumärken inom B2B. Dessutom har Alfa Laval framgångsrikt digitaliserat avsevärda delar av verksamheten, t ex säljer man vissa produkter via egna e-handelsplattformar, men även via Amazon och Alibaba, summerar Ulf Vanselius.

– Graal, såväl som Pyramid och Petra har ambitionen att bli ledande inom sina respektive områden och är i en spännande utvecklingsfas som jag ser fram emot att vara en del av säger Peter Torstensson. Under mina drygt 20 år i koncernledningen för Alfa Laval har jag arbetat med många av de utmaningar som svensk exportindustri står inför; från att integrera förvärv till att konsekvent och uthålligt repositionera ett varumärke – från det historiska Alfa Laval, dvs doften av svensk ladugård till ett modernt, högteknologiskt och kundorienterat varumärke som präglas av hållbarhet och innovationskraft inriktat på energi, marin, livsmedel och vatten.

För mer information kontakta
Ulf Vanselius, CEO för Pyramid, Petra och Graal
ulf@pyramid.se
0705-163370

Peter Torstensson, Strategic Advisor
Graal Brand Agency
ap.torstensson@gmail.com
0709-337231

Pyramid, Petra och Graal är Sveriges mest internationella kommunikationsgrupp med 30 av Nordens största företag som kunder. Drygt 50% intäkterna faktureras utanför Sverige.

Pyramid, Petra och Graal har tillsammans drygt 60 anställda med huvudkontor i Helsingborg.

Ulf Vanselius

loader