Nyheter

Det händer alltid något här på Pyramid. Här listar vi våra senaste nyheter. Äldre nyheter finns i menyn till höger. Det finns även ett taggmoln, där de populäraste inläggen är de med störst textgrad.


Taggmoln


Kvalitetssäkring, Spectracure, Gyproc, helsingborg, Bluetooth, affärsmål, Lantmännen, Elearning, Posten Norge, Bästa Byrå, finanskris, sveriges bästa byrå, lågkonjunktur, checklistor, Green Cargo, Flint Group, internationell marknadsföring, Rymdbolaget, storkunder, omsättning, ordlista, Webbyrån Petra, kommunikationsplattform, karta, kommentarer, årets byrå, planering, Tetra Pak, Cargo News Center, anställda, Nord-Lock, lansering, Metso, web, SAS Cargo, internet, problemlösning, driver, lönsamhet, mätning, multikulturella kunder, metod, kreativitet, Diesel, Cardo, varumärkesstrategi, pr, Kreditvärdighet, digitala media, csr, kompetens, kommunikationsbyrå, populär byrå, kunder, Marine, positioner, Soliditet, Helsingborgs Hamn, utförande, samarbete, projektdefinition, Skånska Energi, kontor, startk varumärke, skrift, framgångsformeln, Moving, Mervärde, Skånetrafiken, varumärkesutveckling, Petra, tjänster, fakta, Bring, svar, Ruukki, kundansvarig, Flextrus, byråintäkt, Giza, engelskspråkiga copywriters, Crawford, blogg, 2013, utmärkelse, uppföljning, Awapatent, internationellt nätverk, kvalitet, EuroMaint, DIAB, publikation, case, Årets Byrå 2010, integrerad marknadskommunikation, resultat, metodik, strategi, priser, internationell, image, events, marknadsstrategi, styrka, kunskapsbank, AkkaFRAKT, Hiab, seminarie, Stockholm, medarbetare, konkurrenskraft, nyanställer, LogIn, Enfo, Kompetensplatsen, personal, b2b-bloggen, varumärken, Duni, Alfa Laval, arkiv, analys, HemoCue, reklambyrå, communication, koordinering, nyhetsarkiv, Heatex, lösning, Leine & Linde, Nordea Masters, filosofi, Stockholm Open, mångfald, Woody Bygghandel, GAIA Leadership, Picodeon, digital marknadsföring, Dermagen, branding, Årets Byrå 2008, Kundens Bästa Byrå, Swedish Open, CellaVision, utvärdering, business to business, internationell kompetens, bästa B2B-byrå, checklista, erbjudande, Atlas Copco, marknadsföring, IQHBG, JBT Corporation, Green Landscaping, AAK, projectivity, Sveriges bästa b2b-byrå, pyramid, telefon, SUN Automation Group, nyheter, ABS, digitala affärstrender, estetik, Kullaflyg, kontakt, partner, kommunikation, fråga, Kompetensor AB, nätverk, Seminarium, Decido AB, utvecklas positivt, Norden Machinery, business, Nibe, Axis, erfarenhet, exempel, b2b, AAA, kultur, genomförande, Varumärke, Carpe Nova, kunskap, SÅAB, dela,
2018 06 aug

Londonbaserade Minova väljer Pyramid som ny global reklambyråPyramid Communication har valts som ny global huvudbyrå för Minova International med huvudkontor i London. Minova är ett av världens ledande företag inom geotekniska lösningar för gruvor och anläggningsprojekt och företagets produkter och kunskap bidrog bl a till att säkra tunneln genom Hallandsåsen när andra lösningar inte fungerade.

Minova bildades 1882 i Tyskland och företagets produkter har sedan dess ökat säkerhet och effektivitet inom bl a gruv- och anläggningsindustrin. Idag har Minova verksamhet i över 150 länder och har sitt globala huvudkontor i London.

- Minova är inne i en intressant fas och vill stärka sin globala position genom bl a en ompositionering och att lansera ett antal nya, unika lösningar. Vi ser fram mot att vara en del av denna spännande resa säger Ulf Vanselius, VD för Pyramid.

Uppdraget omfattar allt från en ny varumärkes- och kommunikationsplattform till kommunikation och digitala lösningar.

- Vi är glada att efter en noggrann utvärdering välja Pyramid som ny global byrå. Pyramid har visat djup förståelse för vår affärssituation och de strategiska initiativ som behövs för att utveckla bolaget vidare säger Peter Assinder, Head of Sales, Marketing & Technology hos Minova.

- Pyramid har stora internationella ambitioner och vårt mål är att bli Europas bästa byrå inom B2B. Vi har redan idag ett drygt 10-tal kunder i Norden, Europa och USA som står för över hälften av vår omsättning, men ser stor potential i att växa vidare på den internationella marknaden avslutar Ulf Vanselius.

För mer information kontakta

Ulf Vanselius, VD för Pyramid
Email: ulf.vanselius@pyramid.se
Telefon: +46 70-516 33 70

Pyramid är Sveriges mest internationella reklambyrå med 30 av Nordens största företag som kunder. Drygt 50% av företagets intäkter faktureras utanför Sverige. Pyramid utsågs till Årets Byrå i Sverige 2018 och har rankats som Sveriges bästa byrå inom business-to-business 12 år i rad. Webbyrån Petra, ett systerbolag till Pyramid, utvecklar kreativa och affärsdrivande digitala kommunikationslösningar, för webb, sociala medier, appar för mobila enheter med mera. Pyramid, Petra och Graal har tillsammans 55 anställda och finns i Helsingborg.

Ulf Vanselius

2018 23 jul

Ladda ner dokumentationen från vårt Båstad-seminarie

Under tennisveckan genomförde Pyramid, Petra och Graal ett mycket uppskattat seminarie runt smart marknadsföring för framtiden. Båstad Bio var fylld till sista plats för ett späckat program där företag som Alfa Laval, Höganäs AB, Mercedes, Perstorp AB och Tetra Pak delade med sig av erfarenheter runt:

• Customer experience som blir allt viktigare när de fysiska produkterna blir allt mer lika
• Med inbound marketing och smart digital marknadsföring driver du potentiella kunder till din webbsida där de konverterar
• Sociala medier har en minst lika viktigt roll inom B2B om du utnyttjar dem på rätt sätt
• Med marketing automation kan du göra kunder till kunder för livet. Du ökar försäljningen och skapar täta band med dem
• Content marketing skapar förtroende och driver beslut om du gör det på rätt sätt

Du kan nu ladda ner presentationerna från seminariet utan kostnad här. På Kompetensplatsen finner du massor av filmer och kunskap om effektiv marknadsföring.


Ulf Vanselius

2018 10 apr

Pyramid utsedd till Årets Byrå i Sverige


Igår vann Pyramid titeln som Årets Byrå 2018 i klassen "stora reklambyråer" i Sveriges mest omfattande tävling i konkurrens med bl a King och F&B.

Årets Byrå är Sveriges mest omfattande tävling där kunder betygsätter de byråer man känner till och arbetar med. Tävlingen genomförs av analysföretaget Regi i samarbete med bl a Resumé. Årets Byrå utser bästa byrå i 15 kategorier. Vinnare i varje kategori är den byrå som får högsta totala betyg i de enkätsvar som inkommit från kunderna. I år klarade 154 byråer kvalificeringskraven och har betygsatts genom flera tusen kundbedömningar.

– Det är fantastiskt kul att våra kunder åter igen rankar oss som Sveriges bästa byrå, konstaterar Ulf Vanselius, VD på Pyramid. De senaste 12 åren har vi varit högst rankade i Sverige bland reklambyråer inom business-to-business men det är onekligen ännu vassare att åter igen bli bäst i landet oavsett inriktning, och nu bland de riktigt stora och professionella byråerna.

– Vi har som princip att enbart delta i tävlingar där kundens åsikt avgör, eftersom detta är den enda faktor som styr vårt arbete. Det är en stor ära och ett exempel på att vi gör många saker rätt – samtidigt som det är ett bevis på att Helsingborg fortsätter att vara ett ledande centrum för svensk reklam.

– Just nu är Pyramid inne i en starkt positiv fas. De senaste åren har varit Pyramids starkaste någonsin med rekord i omsättning och resultat både för oss och våra systerbyråer – Webbyrån Petra och varumärkesbyrån Graal.

– 95% av det vi producerar är avsett för andra marknader än den svenska, och därför syns vi nästan aldrig i svenska medier. Vi samarbetar med ett 30-tal svenska och internationella företag, varav de flesta är världsledande inom sina respektive nischer, och får fler och fler strategiska uppdrag för globala företag som tycker att vi mäter oss väl med våra motsvarigheter i USA och Europa, avslutar Ulf Vanselius.

Läs mer om Årets Byrå på
www.aretsbyra.se

För mer information, kontakta Ulf Vanselius på 042-38 68 26 eller ulf@pyramid.se.

Ulf Vanselius

2018 09 apr

Pyramid nyanställer för starkt 2018

Reklambyrån Pyramid i Helsingborg utsågs nyligen till Årets Byrå 2018. Företaget växer och förstärker därför med nyanställningar på både på den kreativa sidan och den strategiska. Account director Filip Weibull-Göransson och amerikanske copywritern Jay Everett är igång på byrån sedan i mars, och i maj ansluter AD:n Pia Silver.

Filip kommer närmast från Adidas och en tjänst på huvudkontoret i Herzogenaurach i Tyskland, där han var ansvarig för varumärkesstrategi och marknadsföring på global nivå. Han har också ett förflutet som konsult på Jung i Stockholm och under sin tid som Nordisk Kommunikationschef på Adidas byggde han bl. a. upp bolagets digitala organisation i de nordiska länderna. Bara för att nämna ett par meriter från Filips CV.

Jay har drygt 25 år som copywriter bakom sig. Han har rötterna i södra Kalifornien, men arbetade huvudsakligen i Reno, Nevada, innan han flyttade till Sverige. Med bas i Långås, strax norr om Falkenberg, har Jay drivit eget i över tretton år och har både i egen regi och via byråer i Göteborg arbetat med uppdrag för exempelvis Mölnlycke, SKF och Nobel Biocare.

Pia har sedan ungefär ett år tillbaka varit på SCP Grey i Göteborg, men nu blir hon skåning och AD på Pyramid. Pia har jobbat som AD i tjugo år och hon har gjort arbeten för bl.a. Volvo Cars, Chalmers, SCA och Skanska. På sitt CV har hon även eget företagande i olika konstellationer och tillsammans med Grey en uppstart av en webbyrå i Göteborg.

”Vi är mycket glada över att få välkomna tre så erfarna och duktiga kommunikatörer till byrån”, säger Ulf Vanselius, VD på Pyramid. ”De är alla tre mycket kompetenta, har bred erfarenhet och kommer att förstärka vårt erbjudande på marknaden. Starten på 2018 pekar på att det kommer att bli ett rekordår och vi kommer troligen att växa med ytterligare en handfull personer under 2018.”

För mer information, kontakta Ulf Vanselius på 042-38 68 26 eller ulf@pyramid.se.

Pyramid är Sveriges mest internationella reklambyrå med 30 av Nordens största företag som kunder. Drygt 50% av företagets intäkter faktureras utanför Sverige. Pyramid utsågs till Årets Byrå i Sverige 2018 och har rankats som Sveriges bästa byrå inom business-to-business 12 år i rad. Webbyrån Petra, ett systerbolag till Pyramid, utvecklar kreativa och affärsdrivande digitala kommunikationslösningar, för webb, sociala medier, appar för mobila enheter med mera. Pyramid, Petra och Graal har tillsammans 55 anställda och finns i Helsingborg.

Ulf Vanselius

2018 21 feb

Pyramid förstavalet när Iconovo väljer ny byrå

Iconovo AB, ett av de innovativa medicinteknikbolagen på Medicon Village i Lund, väljer Pyramid som ny långsiktig kommunikationspartner.

Iconovo utvecklar innovativa inhalatorlösningar som hjälper patienter med andningsrelaterade sjukdomar som astma och kol. Sedan bolaget grundades 2013 har man på bara ett par år byggt upp en bred plattform av produkter med tillhörande formuleringslösningar för licensiering på en global marknad. I samband med att bolaget växer och inom kort ska börsnoteras började man söka efter en byrå med erfarenhet av att hantera såväl traditionell som digital kommunikation i det internationella perspektivet.

- Pyramid, tillsammans med digitala systerbyrån Petra, är det optimala valet för Iconovo där vi får en erfaren byråpartner som levererar lösningar med hög kvalitet i alla de kanaler vi har behov av, säger Mårten Appelgren, Director Business Development. 

- Det är oerhört roligt och spännande att få vara med på Iconovos resa framåt. Med vår långa erfarenhet av både analog och digital B2B kommunikation är vi en bra matchning till Iconovos uttalade behov, säger Ulf Vanselius, VD på Pyramid.

Ulf Vanselius

loader