Vi är Pyramid och Petra

Aaron Seth Kahn
Copywriter

Aaron Seth Kahn

Aaron har dubbelexamina från University of Wisconsin-Madison: media samt historia med fokus på svenska statspropaganda-filmer under andra världskriget. Under några år jobbade han med kommunikation för en lokalpolitiker i San Francisco. Hans copywriterpenna är lika skarp som hans intellekt. Inte att förglömma: Aaron är besatt av Eurovisionsfestivalen. Nog om det.

Anders Adolvsson
Senior Art Director

Anders Adolvsson

Anders kommer närmast från Kunde & Co i Köpenhamn. Vi är glada över att ha lockat över honom till rätt ställe och på rätt sida av sundet. Anders har en mycket bred portfölj med erfarenhet och AD-kompetens med sig till oss, bland annat är han riktigt vass på Corporate Identity. På sin lediga tid för han enligt egen utsago en ojämn kamp mot sin trädgård. 5000 kvadratmeter tomtyta kräver sin insats. På vintern, när trädgården sover, passar Anders på att resa till snön för att åka skidor.

Andreas Elffors
System Developer

Andreas Elffors

Andreas hann knappt ut genom dörren från utbildningen i .NET webbutveckling innan vi öppnade Petras port och gjorde i ordning hans arbetsplats. Tur är väl det, för Andreas gillar att ha roligt på jobbet (läs utveckla). Han är en tekniknörd som gillar att åka skidor.

Anna Mårtensson
Production Manager

Anna Mårtensson

Annas produktionsledning är alltid steget före, men hon karaktäriserar sig själv som en sprallig estet. Hon mår som bäst när svetten lackar, förutom på jobbet. Det är sång, salsa och gympass med hög musik som höjer hennes hjärtfrekvens.

Anna Wiedner
Art Director

Anna Wiedner

Anna ser ut och beter sig som en mycket snäll och vän människa. Det är hon också, helt klart, men man ska inte låta sig luras. Med sin skalpellvassa humor sticker hon till snabbare än en geting, och när man fattat det roliga (alltid lika roligt) är hon redan långt utom räckhåll för repliken. Lika skalpellvass är hon som AD, såklart.

Ann-Christin Lindstedt
Copywriter

Ann-Christin Lindstedt

Ann-Christin är internationell på riktigt. Född i Norge. Uppvuxen i Texas. Boende i Hbg. Pyramid och B2B är hennes hemmaplan nu. Med en fäbless för kunder som bidrar till en bättre värld och ett galet intresse för vass kommunikation så hittar hon koncepten och orden ”that travel”.

Arvid Kandell
System Developer

Arvid Kandell

Arvid kom till oss efter civilingenjörsutbildning i Umeå. Han tycker att Skåne, där han är född och uppvuxen, är bättre. Det tycker vi är synnerligen insiktsfullt. Men så är han ju lundensare, och där är de kloka, sägs det.

Beverly Johansson
Parental Leave

Beverly Johansson

Beverly lämnade fastighetsbranschen och hittade hem till oss. Efter ett års vikariat som byråvärdinna ville vi absolut inte att hon skulle flytta hemifrån. Nu är hon ansvarig för att lägga in material på webbsajter.

Björn Vuokivi
Solution Architect

Björn Vuokivi

Björn har många års erfarenhet av webbutveckling, bland annat för Skånetrafiken, Lantmännen Lantbruk, IKEA med flera. Björn kommer närmast från CGI (Logica/Conagri).

Carl-Filip Fagerberg
IT Systems Administrator
Carl-Gunnar Hanson
Account Director

Carl-Gunnar Hanson

C-G har erfarenhet från försäljning och marknadsföring runt om i världen. Vet vad som går hem både i Hyllstofta och Guangdong. Med gedigen teknisk utbildning i botten förstår han vad du snackar om vare sig det gäller H.264 eller nanopartiklar.

Caroline von Post
Parental Leave

Caroline von Post

Caroline hör till personalkategorin bumeranger på Pyramid. Vi är några stycken som prövat vingarna någon annanstans men insett att gräset inte var grönare på andra sidan planket. Alltså, inget ont om det, men en gång Pyramid, alltid Pyramid. Som produktionsledare håller hon hårt i alla trådar som ska knytas ihop i varje projekt.

Catrine Stahl Ingerup
Parental Leave

Catrine Stahl Ingerup

Catrine är designtekniker från Helsingborg och så snabb, effektiv och duktig att vi knöt henne till oss långt innan hon var färdig med sin utbildning. Vid vackert väder och förmånliga vindar tycker hon även om att segla!

Christian Raaschou
Solution Architect

Christian Raaschou

Christian är helsingborgare och systemvetare, en bra kombination i våra ögon, och han har jobbat med webbutveckling och webbprojekt sedan 1999. Bland tidigare arbetsgivare hittar vi bland annat Dimac, HeidelbergCement och Christian själv (eget företag). Senast kommer han från Mashie. Listan över kundprojekt där Christian har gjort skillnad är för lång att redovisa, men några exempel är Nestlé, Weber och Smedbo.

Christian Svensson
Parental Leave

Christian Svensson

Vi plockade Christian direkt från skolbänken innan bläcket på examensbeviset torkat. Han förstärker vårt digitala team med sin snygga webbdesign och har antagligen Pyramids högsta puls i tävlingar som terrängloppet Salomon trail tour.

Cristoffer Crusell
CTO

Cristoffer Crusell

Alla Cristoffers kärlekar börjar på M: Maggie (fru), Martin (son), Musse (hund) och Mac. Passionen för datorer började redan i föräldraboet på Gotland. Idag är Cristoffer en fullfjädrad expert på en mängd saker som är rena gåtor för oss vanliga dödliga: WCM, DMS, CMS, CXM, ECM osv. På Petra utgör han länken mellan kunden och tekniken och lyckas gång på gång göra det obegripliga lätt att förstå.

Daniel Stjernholm
System Developer

Daniel Stjernholm

Daniel har kommit till Pyramid via Lunds tekniska högskola. Han är en sportnörd som zappar fram till all slags sport. Själv spelar han golf och badminton, säger att han både är en dålig vinnare och en dålig förlorare. Film och tv-serier är hans andra stora intresse, inte minst Game of Thrones.

Eliott Friberg
Web Editor

Eliott Friberg

Eliott är en påläggskalv. Osant effektiv och snabblärd. Om det beror på att han ägnat alltför många timmar åt Counter-Strike ska vara osagt. Eller låt säga att det har övat upp hans förmåga att stänga ute omvärlden och uppslukas av något, exempelvis att lägga in content.

Emma Nilsson
Account Director

Emma Nilsson

Emma är den enda på Pyramid som fått sitt hem stylat av Maria Montazami. Hon hävdar dock att det bara var tillfälligt och att alla tofsar sanerades ur hemmet direkt. Antagligen lika effektivt som hon driver sina projekt.

Filippa Nelson
Production Manager

Filippa Nelson

Filippa är produktionsledare och gillar att ha koll på saker. Vilket är bra för med det yrket måste man ha koll både på saker och personer. Vilket alla icke namngivna yra höns är djupt tacksamma över.

Gunilla Alsterfjord
Finacial Manager

Gunilla Alsterfjord

Gunilla hörde till Pyramid under IT-erans snurriga dagar. Nu är hon tillbaka, håller hårt i faktureringspärmarna och missar inte ett öre. Drillar de röd-vita hundarna att bli bäst i alla möjliga hundsporttävlingar på fritiden.

Gustav Ekblad
Interactive Art Director

Gustav Ekblad

Gustav kan interaktionsdesign utan och innan. Gillar att exprimentera och landar alltid rätt. Självklar medlem i alla communities värda namnet. Bara Gustav kan ha en favoritfilm som "Stranger than fiction".

Henrik Blomqvist
Interactive Art Director

Henrik Blomqvist

Henke drev, tillsammans med tre vänner, den framgångsrika webbyrån Gertrud. Han är Interactive Art Director och en sann designräv, har exempelvis uttalat de bevingade orden: Design är det som ger syftet ett varande. Hans raison d’être förutom pixlar är familjen, musik och Atlético Madrid.

Henrik Stierna
Art Director

Henrik Stierna

Henriks erfarenhet av att utveckla kreativa lösningar både inom business-to-business och konsumentreklam passar mycket väl in i Pyramids kompetens. Henrik kommer närmast från egen verksamhet, och var innan dess anställd på Hilanders Kitchen.

Irina Andreeva
Graphic Designer

Irina Andreeva

Irina är utbildad i konst och grafik vid universitetet i Moskva. Verkade som konstnär och designer innan hon började på Pyramid 2001. Irina arbetar med grafisk design för flera av våra stora uppdragsgivare. Hon är en konstnärssjäl med stark känsla för estetik och smakfulla detaljer.

Jakob Stjernholm
System Developer

Jakob Stjernholm

Jakob har många strängar på sitt tangentbord – utvecklar mobila applikationer med hjälp av Xamarin, men även webbsidor och webbapplikationer. Efter efter några år som brevbärare snöade han in på just applikationer. Utanför jobbet hittar du honom ofta på golfbanan eller i biosalongen (Bioklubben Guldmedlem!).

Jan Axelsson
Interactive Project Manager

Jan Axelsson

Jan hör till Pyramids grundare och har lett Pyramids framgångsrika digitala verksamhet. Nu upprepar han tricket på Webbyrån Petra. Jan är en äkta estet och har ett hjärta av guld.

Jesper Petersson
Project Manager

Jesper Petersson

Jesper är mannen som alltid har den information man behöver - när man behöver den. Mångårig medarbetare på Pyramid med stenkoll på kundernas alla produkter och vad Pyramid har producerat för varje kund. Mår bäst på jaktpasset en svinkall, gråfuktig gryning tillsammans med alerta hunden Lexy.

Joakim Ebstein
Digital Marketing Specialist

Joakim Ebstein

Joakim är en eldsjäl – han brinner för digital marknadsföring. Med 15 års erfarenhet i bagaget har han en senior tyngd, bl.a. är han certifierad i Adwords och har specialistkunskaper inom mätsystem, SEO, native advertising, programmatic buying, social media och affiliate marketing. Yoga och golf är intressen IRL, liksom NHL-hockey.

Johan Blomgren
System Developer

Johan Blomgren

Johan brinner för .NetC# och vill ha kul på jobbet (det hoppas vi han har). Han har läst programvaruteknik på Lunds Tekniska Högskola och avslutade som kursetta på EC-utbildningen SharePoint 2009. När han inte har kul på jobbet har han kul hemma, där han jonglerar hus, tre barn och ett stort intresse av MMO-spelande på datorn. Johan kommer närmast från DecidoKompetensor i Helsingborg.

Johannes Jeffsell
Production Manager

Johannes Jeffsell

Johannes lade vi vantarna på direkt efter examen i strategisk kommunikation vid Lunds Universitet. Han hade redan visat sina talanger som spindel i nätet under en längre praktik, och som produktionsledare ser han nu till att inga trådar hänger lösa. Är du nyfiken på amerikansk fotboll ska du fråga Johannes. Från september till februari missar han inte en enda match i NFL.

Johan Rääf
Senior Art Director

Johan Rääf

Johan drar nytta av ett långt förflutet inom konsumentreklam på multinationell arena för att göra industrireklamen mer mänsklig. Vem har påstått att ingenjörer inte har känslor? Det har de (såklart) och Johan vet hur man lockar fram dem.

Johan Warnolf
Art Director

Johan Warnolf

Johan arbetar med grafisk kommunikation och design för alla typer av trycksaker, och är företagets specialist på asiatiska språk och typografi. Är dessutom en hejare på färger i tryck och på bildskärm. På fritiden springer han bland annat runt och fotograferar med en klassisk Kodak Retina.

Leonard Rääf
Film Director

Leonard Rääf

Leo hade redan över 10 års erfarenhet av filmskapande då han, direkt efter studenten, värvades av oss. Viljan att berätta med rörliga bilder har alltid funnits där, men han har fått lära sig att göra allt själv från början till slut. Många filmer har det blivit och de berömda 10 000 timmarna är med andra ord sedan länge avverkade. Ta fram pop corn, luta dig tillbaka, bered dig på att tappa andan. Tryck Play.

Lisa Skarp
Account Director

Lisa Skarp

Lisa är en seglartjej med utmärkt simultankapacitet och svårslagbar swing. Syr ihop reklamprojekt med samma fart, fläkt och goda humör som hon snor ihop en läcker festmåltid.

Lykke Andersen
Receptionist / Byråvärdinna

Lykke Andersen

Lykke är Pyramids väna stämma och vackra leende utåt. Tar hand om allt och ger alla oklanderlig service.

Maggie Crusell
Copywriter

Maggie Crusell

Maggie är en riktig blandras och talar fyra språk flytande. Hon är en av Pyramids engelska copywriters, ett värv hon praktiserat i över 12 år. Maggie är dessutom utbildad ekonom, certifierad dykare, galen i mekaniska hästar och mamma till busfröet Martin.

Magnus Åström
Art Director

Magnus Åström

Magnus är en tävlingskille som ständigt håller igång med löpning, golf och gym. Har sprungit ett maraton, funderar på ett till och tycker att ett Triathlon vore spännande. Medan han visualiserar idrottsprestationerna mentalt levererar han oklanderliga trycksaksoriginal i turbofart - vad annars?

Mari Almertz
Financial Assistant

Mari Almertz

Bakom ljuva Maris väna fasad döljer sig en lady med benhård kontroll över företagets inkomster och utgifter. Hur hon håller sina naglar sådär långa, snygga och skarpa vet vi inte, inte är det på arbetstid med nagelfil iallafall. Kanske är det nagelfarningen av fakturorna som är hemligheten? Eller kommer det med uppgiften att vara ekonomichefens högra hand? Vi håller oss vänner med Mari, det är ett som är säkert.

Mark Drake
Copywriter

Mark Drake

Mark hade tröttnat på majsfälten i amerikanska mellanvästern när Amors pilar pekade på Tjeckien. Han föll pladask och blev kvar som engelsklärare åt den intelligentia som tog över makten efter murens fall. Snart pekade Amors pilar mot Sverige men som tur är var hans svenska elever inte lika intressanta som de tjeckiska. Plötsligt fann han sin roll som copywriter, och till slut fann även vi varandra.

Martin Lundström
Account Director

Martin Lundström

Martin har emigrerat till Skåne från Blekinge. Han är ett ess på digital marknadsföring med decennielång erfarenhet från globala industriföretag. Och han är en fena på dykning, har jobbat som dykguide jorden runt. Med den erfarnes rätt tillhör Martin numer skaran fint väder-dykare. Hans vassa fysik (andningskapaciteten!) hjälper honom under intensiva arbetsperioder.

Mats Rönne
Senior Strategist

Mats Rönne

Senior varumärkesstrateg som arbetar på Pyramid Stockholm. Hans långa erfarenhet från otaliga globala varumärkesprojekt (tänk Electrolux, Ericsson, Skanska…) är förstås en perfekt matchning mot Pyramids globala B2B-profil.

Mattias Ahlberg
Technical Project Manager

Mattias Ahlberg

Teknisk projektledare. Mattias är certifierad Scrum Master med en bakgrund inom mjukvaruutveckling av inbyggda system. I sitt arbete har han stor erfarenhet av att både konvertera till och arbeta i agila projekt av olika storlekar. Mattias kommer närmast från Ericsson och Tedkompile

Nina Skantz
Account Director

Nina Skantz

Fjorton år inom varumärkesbyggande, strategi och kommunikation med bas ibland annat Dublin, Paris och London. Ninas tunga erfarenhet gör henne till en klippa. Bortom jobbet yogar och joggar hon, en halv Ironman, eller snarare Ironwoman, är ett mål på vägen. Ja, hon kopplar också helt av, gärna med ett glas vin i solskenet på hennes terrass.

Oliver Sjöholm
Film Art Director

Oliver Sjöholm

Oliver är Film post-production director, uppvuxen i Helsingborg och med erfarenhet från Hollywood. Dit kom han efter collegestudier i Florida. Väl i Los Angeles blev han även guldmedlem i Starbucks. Oliver behärskar det mesta inom sitt fält, liksom Rubiks kub (57 sekunder är personbästa). Favoritfilmer? Bl.a. annat Big Fish och Mr. Nobody.

Patrik Olsson
Interactive Art Director

Patrik Olsson

Ge en hög bilder, lite texter och en speakerröst till Patrik. På nolltid har han skapat ett levande mästerverk som får den mest luttrade att tappa hakan. Är också Pyramids Quentin Tarantino med ett gediget entourage som hoppas få flankera honom i Cannes en vacker dag. Lever ut sina drömmar om en NHL-karriär i innebandylaget The Bandyts.

Peter Lindqvist
Web Editor

Peter Lindqvist

Peter har kommit till oss via en uppväxt i Helsingborg och studier i Lund och Uppsala. Under gymnasietiden var han djupt politisk engagerad, men har nu lämnat politiken och fokuserar på att vara Web editor. Vill du prata fotboll eller NBA-basket får du nog vara beredd på att prata bort ett par timmar. Minst.

Peter Trullenque
System Developer

Peter Trullenque

Peter är en överutbildad civilingenjör som lämnat varma Spanien för det svala Norden. Programmera gör han med total uppmärksamhet, precis som att fördjupa sig i en bra, karaktärsdriven story, oavsett uttryckssätt. Anime är en favorit, fast det vill han helst inte stoltsera med.

Pontus Lindh
Copywriter

Pontus Lindh

Pontus har tidigare jobbat som copy på McCann Malmö och The Fan Club. Innan han anslöt till Pyramid frilansade han ett tag och drev en mikrobyrå. Han har även gett ut ett gäng diktsamlingar och en ordbok. Utanför arbetstid är det kultur i alla former som gäller, helst romaner och konst – en vass utställning på Louisiana slår det mesta.

Ricky Fasshauer
Interactive Art Director

Ricky Fasshauer

Efter många års kringflackande frilanseri dockade Ricky in hos oss och satte sprätt på vår lugna tillvaro. Nu visslar hans skämt som kulor kring våra öron, vi hukar oss och viftar vit flagg. Inte hjälper det, han ångar på mellan alla projekt och kunder med tysk effektivitet... eller tysk förresten, nej det är han inte men hur var det egentligen? Äh, spelar roll. Namnet är ändå ståtligt, eller hur?

Rikard Jevinger
Account Director

Rikard Jevinger

Rikard kan reklambranschen på sina fem fingrar efter drygt tjugo år på olika befattningar, både på byrå- och kundsidan. Han släpper aldrig fokus på kundens lönsamhet och utveckling. På fritiden tillbeder han golfgudarna i hopp om den perfekta ronden.

Robert Jensen
System Developer

Robert Jensen

Glassmästaren från Ängelholm blev nyfiken på andra smaker i yrkeslivet, lämnade frysen och kom efter utbildningen i webbdesign vid Högskolan i Halmstad in i värmen på Petra. Här utvecklar han smaken för HTML, C#, CSS och Java-script. Fritiden ägnas gärna åt familj och vänner samt spel och intresset för historia.

Sandra Weberg
Web Designer

Sandra Weberg

Formkänslan, vänligheten samt förmågan att alltid fixa – de är egenskaper som Sandra är född med. Kunskapen om webbdesign kommer från gedigna studier och ett brinnande intresse (även efter arbetstid) för digital kommunikation. Du möter Sandra och hennes vackra, väluppfostrade vovve till vänster om hissen på våning 3.

Simon Persson
System Developer

Simon Persson

Webbutvecklare med särskild kärlek till stora system och smarta Flash-applikationer. Utbildad till Multimediaingenjör på LTH. Under ledig tid försöker han klämma in så många konserter, resor och fotbollsmatcher som möjligt.

Torbjörn Buhré
Interactive Art Director

Torbjörn Buhré

En skön kille som gillar att göra (den digitala) världen lite skönare. Med skarp blick och absolut estetiskt gehör ser han till att det svänger på skärmen. En klippa på allt inom digital design, inklusive 3D.

Ulf Vanselius
CEO / Account Director

Ulf Vanselius

Ulf är en av grundarna till Pyramid och är idag VD och majoritetsägare. Projektledare med fokus på varumärkesutveckling och strategi. Tycker sport och gott vin utgör en bra balans för att samla inspiration.

Vera Porad Falk
Copywriter

Vera Porad Falk

Ordens mening är att väcka tankar och ting till liv, skapa associationer, idéer, världar; informera, upplysa, underhålla. Stopp! Stanna! Tänk! Vad vill du säga? Vad menar du? Det finns ord för det. Låt oss hitta dem. När jag inte längre söker finner jag oftast.

Vladimir Eidous
Senior Art Director

Vladimir Eidous

Utbildad i Konst och Grafik vid Universitetet i Moskva och flyttade till Sverige 1992. Strax fann Pyramid och Vladimir varandra och sedan dess arbetar han med stor energi, idérikedom och noggrannhet för många av våra stora uppdragsgivare. Hans bildning och kunnande inom konst, design och allt mellan himmel och jord är en verklig tillgång för både kunder och kollegor.

Zack Carew
System Developer

Zack Carew

Zack utvecklar webbsajter. Ägnar en del fritid till både dator- och tv-spel men sedan en tid alltmer åt sina tre barn. Tog ingenjörsexamen sommaren 2008 och Pyramid lade genast vantarna på honom.