Medarbetare

Aaron Seth Kahn
Copywriter

Aaron Seth Kahn

Aaron har dubbelexamina från University of Wisconsin-Madison: media samt historia med fokus på svenska statspropaganda-filmer under andra världskriget. Under några år jobbade han med kommunikation för en lokalpolitiker i San Francisco. Hans copywriterpenna är lika skarp som hans intellekt. Inte att förglömma: Aaron är besatt av Eurovisionsfestivalen. Nog om det.

Anders Adolvsson
Senior Art Director

Anders Adolvsson

Anders kommer närmast från Kunde & Co i Köpenhamn. Vi är glada över att ha lockat över honom till rätt ställe och på rätt sida av sundet. Anders har en mycket bred portfölj med erfarenhet och AD-kompetens med sig till oss, bland annat är han riktigt vass på Corporate Identity. På sin lediga tid för han enligt egen utsago en ojämn kamp mot sin trädgård. 5000 kvadratmeter tomtyta kräver sin insats. På vintern, när trädgården sover, passar Anders på att resa till snön för att åka skidor.

Anna Bäckefjord
Account Director

Anna Bäckefjord

Hörde till familjen redan i början av 00-talet men försvann iväg på äventyr på både byrå- och kundsidan. Ansvarade för kommunikationen med miljontals IKEA FAMILY medlemmar innan hon efter 16 år bestämde sig för att återvända till Pyramid. Eftersträvar den perfekta trädgårdsodlingen, letar upp ny mat, ny musik och nya viner.

Anna Wiedner
Senior Art Director

Anna Wiedner

Anna ser ut och beter sig som en mycket snäll och vän människa. Det är hon också, helt klart, men man ska inte låta sig luras. Med sin skalpellvassa humor sticker hon till snabbare än en geting, och när man fattat det roliga (alltid lika roligt) är hon redan långt utom räckhåll för repliken. Lika skalpellvass är hon som AD, såklart.

Ann-Christin Lindstedt
Brand Experience Strategist

Ann-Christin Lindstedt

Född i Norge, uppvuxen i Texas, bor i Helsingborg. För Ann-Christin är allt som förenar oss som människor mycket större än det som skiljer oss åt. Utifrån den insikten hittar hon det mänskliga i varumärken för att skapa en upplevelse som berör. Och när hon inte gör det rör hon sig helst på stranden.

Carl-Gunnar Hanson
Account Director

Carl-Gunnar Hanson

C-G har erfarenhet från försäljning och marknadsföring runt om i världen. Vet vad som går hem både i Hyllstofta och Guangdong. Med gedigen teknisk utbildning i botten förstår han vad du snackar om vare sig det gäller H.264 eller nanopartiklar.

Cristoffer Crusell
CTO

Cristoffer Crusell

Alla Cristoffers kärlekar börjar på M: Maggie (fru), Martin (son), Musse (hund) och Mac. Passionen för datorer började redan i föräldraboet på Gotland. Idag är Cristoffer en fullfjädrad expert på en mängd saker som är rena gåtor för oss vanliga dödliga: WCM, DMS, CMS, CXM, ECM osv. På Petra utgör han länken mellan kunden och tekniken och lyckas gång på gång göra det obegripliga lätt att förstå.

David Lindman
Senior Copywriter

David Lindman

Västgöte som jobbat på dagstidningar lite varstans i landet. Hamnade för 12 år sedan i Helsingborg och började göra andra saker, som att vara kommunikationsansvarig och PR-konsult. Drev under många år eget företag och gjorde ”precis allt som har med ord och idéer” att göra. Mat- och musiknörd med tre barn och en hund – som är schäfer i bak, jaktlabbe på mitten och collie fram och därmed ser ut som en ”svart kon med ben”.

Emma Nilsson
Account Director

Emma Nilsson

Emma är den enda på Pyramid som fått sitt hem stylat av Maria Montazami. Hon hävdar dock att det bara var tillfälligt och att alla tofsar sanerades ur hemmet direkt. Antagligen lika effektivt som hon driver sina projekt.

Enya Persson
Art Director

Enya Persson

Levde under sju lärorika och intensiva år i San Fransisco, där hon tog sin Bachelor of Fine Arts i webbdesign och new media. Den tog henne i sin tur till den digitala storbyrån AKQA, som servade high tech-jättarna i Silicon Valley. Nu har hon plockat med sig sin amerikanske man tillbaka till nordligare breddgrader och swedish fika.

Filippa Nelson
Mammaledig

Filippa Nelson

Mammaledig

Filippa är produktionsledare och gillar att ha koll på saker. Vilket är bra för med det yrket måste man ha koll både på saker och personer. Vilket alla icke namngivna yra höns är djupt tacksamma över.

Filip Weibull-Göransson
Account Director

Filip Weibull-Göransson

Filip har under sin karriär varit ansvarig för varumärkesstrategi och marknadsföring för stora globala varumärken, både på kundsidan och som konsult. Han vurmar starkt för byråns engagemang inom tennis och har nästan lika många projekt hemma som på jobbet.

Gunilla Alsterfjord
Financial Manager

Gunilla Alsterfjord

Gunilla hörde till Pyramid under IT-erans snurriga dagar. Nu är hon tillbaka, håller hårt i faktureringspärmarna och missar inte ett öre. Drillar de röd-vita hundarna att bli bäst i alla möjliga hundsporttävlingar på fritiden.

Irina Andreeva
Graphic Designer

Irina Andreeva

Irina är utbildad i konst och grafik vid universitetet i Moskva. Verkade som konstnär och designer innan hon började på Pyramid 2001. Irina arbetar med grafisk design för flera av våra stora uppdragsgivare. Hon är en konstnärssjäl med stark känsla för estetik och smakfulla detaljer.

Jacob Hellström
Project Manager

Jacob Hellström

Efter praktik och sommaranställning var vi övertygade. Hos oss axlar Jacob numer rollen som produktionsledare. Han är väldigt förtjust i hockey där han utmanar Patrik som kontorets fantast. Med ett brinnande intresse för varumärken och kommunikation ser han till att dina projekt förs i hamn.

Jay Everett
Senior Copywriter

Jay Everett

Jay har drygt 25 år som copywriter bakom sig. Han har rötterna i södra Kalifornien, men arbetade huvudsakligen i Reno, Nevada, innan han flyttade till Sverige. Jay har har under många år arbetat med uppdrag för exempelvis Mölnlycke, SKF och Nobel Biocare. Under sommaren luftar Jay gärna någon av sina tidstypiska motorcyklar.

Jesper Petersson
Project Manager

Jesper Petersson

Jesper är mannen som alltid har den information man behöver - när man behöver den. Mångårig medarbetare på Pyramid med stenkoll på kundernas alla produkter och vad Pyramid har producerat för varje kund. Mår bäst på jaktpasset en svinkall, gråfuktig gryning tillsammans med alerta hunden Lexy.

Joakim Ebstein
Digital Marketing Specialist

Joakim Ebstein

Joakim är en eldsjäl – han brinner för digital marknadsföring. Med 15 års erfarenhet i bagaget har han en senior tyngd, bl.a. är han certifierad i Adwords och har specialistkunskaper inom mätsystem, SEO, native advertising, programmatic buying, social media och affiliate marketing. Yoga och golf är intressen IRL, liksom NHL-hockey.

Johan Rääf
Senior Art Director

Johan Rääf

Johan drar nytta av ett långt förflutet inom konsumentreklam på multinationell arena för att göra industrireklamen mer mänsklig. Vem har påstått att ingenjörer inte har känslor? Det har de (såklart) och Johan vet hur man lockar fram dem.

Johan Warnolf
Art Director

Johan Warnolf

Johan arbetar med grafisk kommunikation och design för alla typer av trycksaker, och är företagets specialist på asiatiska språk och typografi. Är dessutom en hejare på färger i tryck och på bildskärm. På fritiden springer han bland annat runt och fotograferar med en klassisk Kodak Retina.

Maggie Crusell
Senior Copywriter

Maggie Crusell

Maggie är en riktig blandras och talar fyra språk flytande. Hon är en av Pyramids engelska copywriters, ett värv hon praktiserat i över 12 år. Maggie är dessutom utbildad ekonom, certifierad dykare, galen i mekaniska hästar och mamma till busfröet Martin.

Magnus Åström
Art Director

Magnus Åström

Magnus är en tävlingskille som ständigt håller igång med löpning, golf och gym. Har sprungit ett maraton, funderar på ett till och tycker att ett Triathlon vore spännande. Medan han visualiserar idrottsprestationerna mentalt levererar han oklanderliga trycksaksoriginal i turbofart - vad annars?

Malin Persson
Project Manager

Malin Persson

Prestigelös och lösningsorienterad doer som är van att prioritera efter mer än 30 år med grafisk media, design och försäljning. Nu produktionsledare med ansvar för projekt, som länk mot kunder, leverantörer och inhouse. Behåller lugnet när det hettar till, men upptäcker oftast behoven innan de blir akuta. Livsnjutare som åker långa turer på sin Harley och älskar champagne.

Mari Almertz
Financial Assistant

Mari Almertz

Bakom ljuva Maris väna fasad döljer sig en lady med benhård kontroll över företagets inkomster och utgifter. Hur hon håller sina naglar sådär långa, snygga och skarpa vet vi inte, inte är det på arbetstid med nagelfil iallafall. Kanske är det nagelfarningen av fakturorna som är hemligheten? Eller kommer det med uppgiften att vara ekonomichefens högra hand? Vi håller oss vänner med Mari, det är ett som är säkert.

Marie Svensson
Graphic Designer

Marie Svensson

Marie har arbetat på förlag, tryckeri och dagstidningar innan hon hamnade i byråvärlden 2014. Drivs av att ständigt utvecklas inom design vilket hon också har pluggat på Berghs och Forsbergs. På fritiden fortsätter hon skapa men då är datorn utbytt mot hennes favoritverktyg – händerna.

Mark Drake
Senior Copywriter

Mark Drake

Mark hade tröttnat på majsfälten i amerikanska mellanvästern när Amors pilar pekade på Tjeckien. Han föll pladask och blev kvar som engelsklärare åt den intelligentia som tog över makten efter murens fall. Snart pekade Amors pilar mot Sverige men som tur är var hans svenska elever inte lika intressanta som de tjeckiska. Plötsligt fann han sin roll som copywriter, och till slut fann även vi varandra.

Mats Rönne
Senior Strategist

Mats Rönne

Senior varumärkesstrateg som arbetar på Pyramid Stockholm. Hans långa erfarenhet från otaliga globala varumärkesprojekt (tänk Electrolux, Ericsson, Skanska…) är förstås en perfekt matchning mot Pyramids globala B2B-profil.

Nina Skantz
Account Director

Nina Skantz

Fjorton år inom varumärkesbyggande, strategi och kommunikation med bas ibland annat Dublin, Paris och London. Ninas tunga erfarenhet gör henne till en klippa. Bortom jobbet yogar och joggar hon, en halv Ironman, eller snarare Ironwoman, är ett mål på vägen. Ja, hon kopplar också helt av, gärna med ett glas vin i solskenet på hennes terrass.

Oliver Sjöholm
Film Art Director

Oliver Sjöholm

Oliver är Film post-production director, uppvuxen i Helsingborg och med erfarenhet från Hollywood. Dit kom han efter collegestudier i Florida. Väl i Los Angeles blev han även guldmedlem i Starbucks. Oliver behärskar det mesta inom sitt fält, liksom Rubiks kub (57 sekunder är personbästa). Favoritfilmer? Bl.a. annat Big Fish och Mr. Nobody.

Patrik Olsson
Interactive Art Director

Patrik Olsson

Ge en hög bilder, lite texter och en speakerröst till Patrik. På nolltid har han skapat ett levande mästerverk som får den mest luttrade att tappa hakan. Är också Pyramids Quentin Tarantino med ett gediget entourage som hoppas få flankera honom i Cannes en vacker dag. Lever ut sina drömmar om en NHL-karriär i innebandylaget The Bandyts.

Pia Silver
Senior Art Director

Pia Silver

Utbildad på Berghs och har många års erfarenhet av marknadsföring i både print och digitala kanaler. Jobbat på reklam-, kommunikations- och IT-byråer men också startat och drivit flera egna företag. Ett fritidshus på Råå ledde till en förälskelse i Helsingborg så nu har flyttlasset gått permanent från Göteborg.

Rikard Jevinger
GM, Account Director

Rikard Jevinger

Rikard kan reklambranschen på sina fem fingrar efter drygt tjugo år på olika befattningar, både på byrå- och kundsidan. Han släpper aldrig fokus på kundens lönsamhet och utveckling. På fritiden tillbeder han golfgudarna i hopp om den perfekta ronden.

Sandra Olofsson
Project Manager

Sandra Olofsson

Norrlänning med reslust som ville komma närmare världen och därför lämnade Umeå för Malmö. Utbildad inom kommunikation, ledarskap och organisation, med kandidatexamen i medieteknik. Produktionsledare som vill ha koll på allt, trots att hon trivs bäst när ingen dag är den andra lik. Har svart bälte i att se hela serier i ett enda sträck.

Sarah Christiansson
Receptionist

Sarah Christiansson

En stämma och ett leende som många av Pyramids kunder får förmånen att möta. En spindel med koll på ett stort nät och ett sinne för service därefter. Har hunnit med att jobba i livsmedelsbranschen och på förskola. Gillar god mat och tycker lika mycket om att träna som att ta det lugnt.

Ulf Vanselius
CEO, Account Director

Ulf Vanselius

Ulf är en av grundarna till Pyramid och är idag VD och majoritetsägare. Projektledare med fokus på varumärkesutveckling och strategi. Tycker sport och gott vin utgör en bra balans för att samla inspiration.

Vladimir Eidous
Senior Art Director

Vladimir Eidous

Utbildad i Konst och Grafik vid Universitetet i Moskva och flyttade till Sverige 1992. Strax fann Pyramid och Vladimir varandra och sedan dess arbetar han med stor energi, idérikedom och noggrannhet för många av våra stora uppdragsgivare. Hans bildning och kunnande inom konst, design och allt mellan himmel och jord är en verklig tillgång för både kunder och kollegor.