Tag cloud


Spectracure, Gyproc, Helsingborg, AkkaFRAKT, feeling, Bluetooth, Current customers, Posten Norge, English-language copywriters, Best Agency, Flint Group, Rymdbolaget, marketing, offering, aesthetics, clients, Agency of the Year 2010, Sulzer, business goals, Cramo, Tetra Pak, Cargo News Center, Nord-Lock, Metso, strength, internet, driver, kommunikation, port, Crawford, Diesel , the turnover of agency revenue, recession, lönsamhet, pr, csr, SUN Automation Group, brand development, pyramid, Marine, web agency Petra, newsarchive, Lantmännen, Agency of the year, contacts, popular agency, skills, Skånska Energi, advertising, planning, sharing, example, implementation, archive, communication platform, financial crisis, Ruukki, strategy, Flextrus, project definition, Sweden’s Best Agency, Customer’s Best Agency, Kompetensor AB, sweden's best agency, execution, 2013, EuroMaint, DIAB, map, services, communications, Swedish Open, diversity, Nordea Masters, quality, Stockholm Open, employees, creativity, strong, events, competitiveness, blogging, international, major customers, method, Hiab, GAIA Leadership, coordination, LogIn, the year's best agency, Enfo, results, Picodeon, evaluation, Sweden’s best B2B agency, Alfa Laval, HemoCue, experience, SAS Cargo, performance, Heatex, Leine & Linde, Contura, Bring, Woody Bygghandel, integrated marketing communication, knowledge, Dermagen, network, best B2B agency, branding, solution deployment, Agency of the Year 2008, b2b blog, methodology, case, awards, Atlas Copco, IQHBG, JBT Corporation, philosophy, AAK, measurement, Axis, Moving, cooperation, b2b, ABS, news, monitoring, international network, examples, promotion, positions, Decido AB, phone, Seminarium, Green Landscaping, Skånetrafiken, image, Cardo, Norden Machinery, culture, Nibe, international competence, Duni, facts, analysis, customers, offer, Carpe Nova, partner, digital media, SÅAB, prizes,
2015 25 okt
Sveriges Marknadsföringsindex visar på stark optimism Fler än hälften av de svenska bolag som omsätter över en miljard kronor planerar att öka sina investeringar inom marknadsföring under 2016. Det visar en undersökning genomförd av Pyramid i samarbete med nätverket Marknadscheferna.

I september inbjöds Sveriges marknadschefer, från företag med mer än 10 miljoner kronor i omsättning, att svara på frågor om deras satsningar inom marknadsföring och hur de planerar sina investeringar de närmaste åren. 

Frågorna ställdes till 3500 marknadschefer varav 282 stycken svarade på enkäten.
– I dagsläget finns det relativt lite statistik att luta sig mot när man till exempel ska arbeta fram en ny marknadsföringsbudget. Vår förhoppning med det nya indexet är att det ska ge våra kunder och resten av Sveriges marknadschefer en indikation på hur trenden ser ut bland företag, något som förhoppningsvis kan underlätta deras arbete, säger Ulf Vanselius, VD för Pyramid. Undersökningen kommer att genomföras varje år och på så vis skapas ett marknadsföringsindex som vi tror kan bli intressant och användbart för beslutsfattare inom marknadsföring

Årets undersökning visar bland annat att 52 procent av bolagen som omsätter över en miljard kronor planerar att öka sina investeringar år 2016. Motsvarande siffra för bolag som omsätter mindre än 500 miljoner kronor är 36 procent. Samtidigt ser man att 16 procent av de mindre bolagen tänker minska sina investeringar för samma period. Bland storbolagen är det enligt undersökningen sju procent som tänker dra ner på sin marknadsbudget. 

Ladda ner undersökningen i sin helhet

Ulf Vanselius

tag